Blog Baard en Co

Wat is baardbalsem?

bij Jeroen Convens op Oct 07, 2022

Wat is baardbalsem? - Baard en Co

Wat is baardbalsem?

Baardbalsem gebruik je zowel om je baard in model te brengen als om je huid te voeden.

Helaas bestaat er ook zoiets als een “bad beard day”. De natuur moet vaak een beetje geholpen worden. Ook al is je baard getrimd, je legt hem best in de vorm zoals jij dat wil met behulp van wat balsem. Dit mag dagelijks zonder je baard te schaden. Ook je haar voeden en laten glanzen mag je toeschrijven aan je baardbalsem.

Vaak zie je shea butter als ingrediënt. Deze is verantwoordelijk voor het in model brengen en houden. Hoe meer shea butter hoe sterker en langer het model zal houden.

Baardbalsem bevat vaak jojoba en arganolie, 2 natuurlijke ingrediënten die voeden, goed voor huid en haren.

Balsems met petroleum daarentegen zijn te mijden. Het kan wel mannelijk klinken als geur maar petroleum is vaak de oorzaak van huidirritaties. Laten staan dus.

Ons gamma vermeldt steeds de geur, kies dus wat bij uw levenswijze past.

Als je niet kan kiezen tussen een baardbalsem of een baardolie weet dan dat de textuur van een balsem steviger is. Het gevolg is dat er meer product in de baard blijft en minder in de huid doordringt. Wil je vorm en verzorging voor de baard gebruik dan een balsem, wil je vooral je huid hydrateren gebruik dan een baardolie.

Hoe baardbalsem gebruiken?

Zorg ervoor dat je baard proper en droog is. Breng een bolletje ter grootte van een amandelnoot aan in je handpalm. Laat de balsem even wennen aan de temperatuur van je hand. Wrijf de gesmolten balsem naar je vingers en breng je vingers door je baard. Breng zo je baard in model. Je voelt wel aan of de hoeveelheid voor uw baard goed is of te veel of te weinig. Deze verzorging mag je dagelijks aanbrengen.

Tags: