Blog Baard en Co

Styling Powder - Haarpoeder

bij Jeroen Convens op Oct 07, 2022

Styling Powder - Haarpoeder - Baard en Co

Styling Powder - Haarpoeder

Haarpoeder voor volume en styling is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen, dankzij het verbazingwekkende vermogen om onmiddellijk volume en dikte toe te voegen waar het nodig is. Als je fijne en platte haardos hebt, dan kunnen styling powders je reddende engel zijn door je haar die extra lift te geven waar je naar verlangde.
Maar er zijn  zoveel verschillende soorten om uit te kiezen, hoe weet je dan welk haarpoeder het beste is voor volume? Wij zijn hier om je te helpen met het vinden van jouw perfecte match.

Wat is haarstylingpoeder (Styling Powder)?

Haarstylingpoeders zijn kleine potjes met pure textuur en volume! Wanneer ze rechtstreeks op de wortels worden aangebracht, voegen ze textuur en korrel toe die fijn, dun haar lift en hoogte geven. Sommige formules zijn ook ontworpen om kalende plekken te bedekken.
Een van de grote voordelen van het gebruik van haarpoeders voor het stylen is dat het de gebruiker in staat stelt kapsels te creëren waarvoor het haar normaal gesproken te fijn of ‘glad’ zou zijn.
Hoewel er enkele zijn met spuitapplicators, is het meeste poeder voor haar verkrijgbaar in pot vorm (zoals een zoutvaatje!). Waarmee je een kleine hoeveelheid product rechtstreeks naar de wortel kunt tikken. Meestal zien ze eruit als babypoeder en worden ze in kleine schudflesjes geleverd.
Haarpoeders bevatten vaak ruwe deeltjes zoals silica silylaat of rijstpoeder om een ​​matte textuur te creëren door de wrijving tussen haarlokken te vergroten. Naast de basis texturizer absorberen andere stoffen zoals klei vocht en olie, waardoor het volume nog verder toeneemt.

Technologie

Naast het kiezen van een haarstof met eersteklas ingrediënten, is het belangrijk om rekening te houden met de andere kenmerken om ervoor te zorgen dat je het allerbeste haarstylingpoeder krijgt.

Volume poeders bevatten vaak ruwe deeltjes zoals silica silylaat of rijstpoeder om een ​​matte textuur te creëren door de wrijving tussen haarlokken te vergroten. Naast de basis texturizer absorberen andere stoffen zoals klei vocht en olie, waardoor het volume nog verder toeneemt.

Hoe je haarpoeder gebruiken om je haar perfect te stylen

Het gebruik van een haarstylingpoeder is relatief eenvoudig. Het belangrijkste om te onthouden is dat minder meer is. Het is het beste om met minder te beginnen en naar het gewenste volume te werken, want te veel aanbrengen kan rommelig zijn! Volg gewoon deze eenvoudige stappen voor probleemloze dikte:

Breng een kleine hoeveelheid aan op de wortels van droog haar, concentreer je op waar je extra volume wil creëren.

Als je dunne plekjes wilt verbergen, voeg dan een beetje toe aan deze plekken. Dit kan langs de scheiding, bij de kruin of zelfs rond de haarlijn zijn. Meng het poeder voorzichtig met je vingers en werk het in tot het naadloos wordt. Voeg indien nodig meer toe, maar onthoud dat minder meer is. Style zoals gewenst en je bent klaar om te gaan! De beste Styling powder om te stylen gaat de hele dag mee en kan gemakkelijk worden uitgewassen met shampoo.

Slick Gorilla Dapperdan Uppercut Deluxe

Bekijk snel onze top 3:

Topper 1: Slick Gorilla Hair Styling Powder
Topper 2: Uppercut Deluxe Styling Powder
Topper 3: Dapper Dan Texture Dust 20gr.

Styling powder voor styling: tips en trucs

Het gebruik van haarpoeder voor styling kan relatief eenvoudig lijken. Maar er zijn nogal wat tips en trucs om de beste resultaten te krijgen. Eenmaal aangebracht, gebruik je je vingers om het poeder met schuddende bewegingen door je haar te wapperen om een ​​hoog volume van wortel tot punt te hebben.

Voor en nadelen van het gebruik van een haarpoeder voor styling

Er zijn een aantal ongelooflijke voordelen aan het gebruik van haarpoeder voor styling, maar zoals bij elk stylingproduct, zijn er ook enkele nadelen. Lees hieronder onze lijst met voor- en nadelen en kijk hoe ze zich opstapelen!

Voordelen styling powder

  • Ze bieden verbazingwekkend volume en dikte, zelfs voor dunner wordend en fijn haar.
  • Het volume gaat de hele dag mee zonder dat je het hoeft bij te werken.
  • Het zijn geen aerosols die schadelijk kunnen zijn voor onze longen en het milieu.
  • De meeste poeders zijn verkrijgbaar in handige formaten voor onderweg.
  • In tegenstelling tot sommige andere formules, weegt het haar niet zwaar.

Nadelen styling powder

  • Voor nieuwe gebruikers kunnen ze lastig zijn om toe te passen. Onthoud: oefening baart kunst.
  • Het is gemakkelijk te veel te gebruiken. Begin met een klein product en bouw het op als je meer nodig hebt.
  • Sommige poeders passen niet goed bij het haar. Zorg ervoor dat je er een vindt die er naadloos uitziet zonder plakkerig residu achter te laten.
  • Als je worstelt met dun, fijn haar, lees dan zeker ons artikel Hoe je haar dikker kunt maken voor de beste tips en adviezen.

Een laatste opmerking

Hoewel Styling powders veel positieve punten hebben, is een nadeel dat ze je haar een beetje droog laten aanvoelen. Ze verminderen ook glans en gladheid, dus verwacht niet dat tastbaar zachte gevoel. Om deze reden raden we aan om je haar de avond ervoor voor te bereiden met een lichtgewicht vochtinbrengende shampoo en conditioner, om ervoor te zorgen dat je haar gehydrateerd blijft als het haarpoeder eenmaal is aangebracht.

Heb je jouw perfecte haarpoeder gevonden om te stylen? Of moet je ze nog proberen? Of staat jouw favoriet er nog niet tussen? Laat het ons weten!