Blog Baard en Co

Hoe je baard in opperbeste conditie houden?

bij Jeroen Convens op Oct 05, 2022

Hoe je baard in opperbeste conditie houden? - Baard en Co

Je bent reeds begonnen met je baard te laten groeien maar vraagt je af wat je nu echt nodig hebt voor de verzorging ervan. Dit is een veelvoorkomende vraag die wij bij Baard en Co heel vaak krijgen. Net zoals je hoofdhaar hebben je baardharen ook een reiniging en verzorging nodig. Daarom leggen wij u graag uit hoe je best aan de slag gaat met baardzeep, baardbalsem en –olie. Vraag daarnaast ook eens uitleg aan je barbier want dik, dun of warrige haren hebben elk hun eigen aanpak.

Dus hoe trots je ook bent op de weerbarstige manen op je kaaklijn, als je ze niet degelijk verzorgt, kan dit er onhygiënisch uitzien. Volg onderstaande stappen en je zal zien dat na een paar keer reinigen, trimmen of in model brengen ook jij dit tot een succes kan brengen.

Het aanbod met baardverzorgingsproducten is enorm gegroeid de afgelopen jaren. Mannen spenderen namelijk veel meer dan vroeger aan scheerproducten en verzorgingsproducten. Dit heeft te maken met het feit dat mannen ijdel(er) worden en natuurlijk omdat baarden awesome zijn. Ze verdienen dan ook evenveel aandacht als je haren, je tanden, je …

Ga ook je onderliggende huid goed moet verzorgen. Veel mannen geven het op na irritaties, een droge huid of een onhygiënisch voorkomen. Deze zaken zijn makkelijk op te lossen als je even de tijd neemt om een aantal producten uit te proberen en aan te houden. Je kapsel valt ook niet meteen in de plooi en ook een nieuwe wax of gel is even proberen en volhouden.

Eerst reinigen van huid en haar is de boodschap. Pas daarna breng je een verzorging aan. We beginnen dus met een uitleg over baardzeep, daarna baardbalsem en baardolie om te eindigen met een uitleg over het nodige materiaal: een goed scheermes, een goede baardkam …